livetenligtmoa

Första riktiga dagen i skolan är avklarad. Jag vet inte vad jag ska säga så jag delar in hela dagen i två grupper. Saker som jag älskar och saker som jag hatar.

- Hatar att gå upp tidigt på morgonen

- Älskar att se sin klass igen

- Hatar att vi fått skåp i källaren

- Älskar att vi inte ska ha nationelltprov i svenska

- Hatar att jag gick hem med TRE skolböcker till läxa imorgon

- Älskar att få tillbaka sin vardag

- Hatar skolmaten

- Älskar att vi inte har samma lärare i fysik

Ja och så vidare, jag både hatar skolan och älskar den. Jag ser inte skolan som ett måste utan jag gör det för att jag vill. Det finns ju dock vissa saker man kan hoppa över, som tillexempel skolmaten eller att behöva gå upp tidigt. Idag tog jag med mig hem tre skolböcker eftersom jag hade tre läxor. Två till imorgon och en till på fredag. Jag kände inte någon "jag orkar inte" känsla utan att börja jobba matten igen ser jag som en kul grej. Jag tycker om matte, matte är mitt ämne. När jag var liten kommer jag ihåg att jag bad min farmor att göra läxa till mig. Tillexempel matte läxa eller ett korsord. Jag tyckte det var kul redan då och jag tror helt ärligt att jag inte har något emot det ännu  sex eller sju år senare. Jag vet att skolan ger en mycket press och inte tala om stress. Men det har vi levt med hela vår skoltid,  har man inte lärt sig det? Om inte får man nog göra det, för jag tror att jag har gjort det. Det finns ämnen som man tycker om och ämnen man tycker mindre om så är det och det får man leva med. Vill man komma någonstans i livet ska man jobba för det, det ska jag i alla fall.

 Nu i eftermiddag/kväll har jag suttit med läxan som gick hyfsat snabbt. Efter det kom en kompis hit och vi kollade Pretty litte liars, det är rätt sjukt hur inne man kan vara i en serie. Jag sitter och skriker i vissa lägen, säger saker som "jag vet att det var hon/han/den/det" och andra sekunden sitter jag helspänd säger inte ett ord och går inte att nå. Ni som inte har sett sista avsnittet, OJ vad det händer grejer. Efter det kollade vi vidare på Idol, tror jag såg minst 4 stycken jag känner/vet vilka det är och det är lite roligt. Vissa var sjukt duktiga och andra gjorde mindre bra ifrån sig. Jag har även fixat mitt foto på skolkortet till skolan, kommer inte kunna stå ut med det i ett år. Hemsk bild. 

Nu ska jag fixa mig för natten och gå och lägga mig, annars orkar jag inte med en lång skoldag imorgon. Godnatt.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas