livetenligtmoa

Kategori: Allmänt

förlåt.

Förlåt för att jag inte visat mig här på ett bra tag. Efter att jag börjat skolan kände jag att jag inte hade någon inspiration och när sen alla läxor all stess och träning och vänner kom uppe på det kände jag att bloggen fick vänta. Jag känner mest att denna bloggen kommer nu menra vara en blogg då jag skriver av mig när jag känner för det och lägger upp bilder när jag känner att jag har något att visa upp. Mina inlägg kommer därför inte komma upp varja dag, kanske till och med inte varje vecka. Men när dom kommer har jag något riktgit att säga eller skriva av mig. Det var också därför jag skrev detta inlägget idag, för att skriva av mig lite.

Jag har så  mycket tankar i huvudet och min ångest stiger för varje dag som går. Jag känner mig bara större och större, när jag ställer mig i speglen tänker jag för mig själv att jag måste ha gått upp igen och vad fan håller jag på med. Ändå äter jag inte mer än vad jag brukar, det enda jag gör är att slarva. Tar ett extra kex, köper den lilla godispåsen fast jag inte ska o.s.v. Måste sluta med det för min ångest kommer sluka mig. Hel jag känns svullen och min mage är värst, efter varje måltid får jag ont i magen, äter jag för mycket? För lite? För snabbt? Vad det än är mår jag inte bra av det så snälla låt det gå över, snälla.

Ovanpå all denna ångest stiger tankarna om oro och mycket förrvirring. Jag har inget längre bekräftat och det skrämmer mig lite, jag behöver ha det. Ett ord, en mening vad som hellst skulle räcka, bara jag får all förrvirring lite klarare. Jag ska lägga mig nu, lyssna klart på låten som spelas från högtalarna "stop and stare, i think I`m moving but i go nowhere".

Genom långa korridorer

Idag hände något märkligt, min stress för skolan blev mycket mindre på bara några minuter. Det var efter att matte lektionen hade slutat. För mig är matte det viktigaste ämnet och jag missar en matte lektion i veckan på grund av krock mellan lektioner och är därför väldigt stressad över att jag ska hinna med och ligga på samma nivå som alla de andra. Jag har även en väldig press på mig själv. Men efter matte lektionen insåg jag att jag har bara tio tal som jag ska jobba från idag till på måndag för att ligga där vi ska vara. Inte bara det, jag visste att jag hade engelska läxa till på torsdag också och gissade på att det var ca hundra sidor plus frågor, men jag märkte att det var bara 42 sidor! stortrivs nu.

Jag kom hem för en timme sen, jag har varit och tränat. Efter att jag sprungit med mamma i förgår har jag haft lite ont i mitt knä så därför bestämde jag mig för att springa en kortare sträcka och sprang i tjugo minuter. Efter det cyklade jag en mil och tränade lite mage, jag har hört att cykla ska vara jätte bra för knäna så jag kommer nog cykla mer och mer nu när det börjar bli kallt och jag inte kommer orka springa ute. Träningen idag var riktgit skön, jag behövde det. Igår var jag jätte sötsugen och åt saker som jag inte brukar göra. Så imorse när jag vaknade med en magen som sen innan var svullen så kändes det inte bra. Jag vill bara att det ska försvinna. Jag sätter på mig massa pösiga kläder för jag tycker att min mage är tjock nu när den är svullen. Så ska jag inte göra, jag är den jag är och ser ut som jag gör och borde vara stolt över det. 

En väldigt tråkig bild men jag vill bara berätta att vi har en väldigt rolig uppgift i vår bild och form kurs. Vi ska göra en egen bok eller som dom kallar det en "loggbok" där vi ska skriva allt som vi gör på de praktiska lektionerna i tvåan och i trean. Vi har verkligen inga gränser, vi hade fått göra boken av stål eller gamla bil däck. Bara vi har papper innanför som vi kan skriva på. Vi gör verkligen allt själv också, har suttit två lektioner och vikt papper, det ska sammanlagt bli tvåhundra sidor.

Dagen

Efter skolan åkte jag in till stan och träffade en kompis. Han lämnade in sin mobil och vi stack vidare till en annan killkompis. Hemma hos honom ät vi lite, pratade om allt och ingenting och bestämde att vi skulle spela bowling. Vi bokade tid, två timmar senare står vi inne på  Tollarps bowlinghall och har börjat spela bowling. Ville bara säga att jag slog Joel. Banan den levde sitt eget lilla liv och stängdes inte, vi fortsatte att spela och insåg snart att vi spelat i en timme och en kvart så vi fick mycket för pengarna. Klockan började närma sig halv nio och jag skulle vara hemma vid nio eftersom jag vill komma i tid i kväll så jag åkte hem. Trevlig dag utan läxor och stress, även om stressen ligger och smyger lite i kroppen.

New in

Jag skulle träffa en kompis i stan efter skolan, slutade en timme tidigare och jag hann med och köpa lite smink. Jag tyckte att allt höll på att ta slut, borstarna var helt slitna och lucktade inte så gott så jag bytte allt, till och med sminkväska.

Jag är inte den som bryr mig så jätte mycket om vad det är för smink, bara det är rätt färg och inte ser för dumt ut. Puder och concealer hade jag sen innan så det köpte jag inte. Sen saker som eyeliner och sånt finns med i sminkväskan sen innan.

En löprunda, svett och skolfoto

Slutade skolan kvart över tre, tog det gamla vanliga tåget hem till staden. Jag väntade på samma buss som alltid och satt de där vardagliga tjugofem minuterna hem. Jag hade en skön känsla över att jag nästan inte hade några läxor och tänkte att jag skulle få en skön dag utan massa tankar om stress. När jag nästan var klar kom min mamma hem, hon sa att hon skulle ut och springa. Jag bestämde mig snabbt för att jag vill hänga med och läste snabbt igenom de där sista sidorna i biologin. Hon sa att hon skulle springa ca fem kilometer och berättade att jag visste att hon inte var lika snabb som mig. Mitt svar blev att det är skönt att ta det lugnt ibland för det har jag svårt att göra när jag är själv. Innan jag hann tänka så var vi ute och sprang, det var riktigt skönt. Men det blev betydligt mer än fem kilometer. Skönt. Det är inte ofta jag och mamma är ute och springer men idag blev det så och det var mysigt, svettigt och vi fick en liten pratstund undrtiden.

När vi sen kom hem var jag hungrig men inte riktgit sugen på något så kokade nudlar och åt små krisps. (Hur det nu kallas)

Efter att jag ätit insåg jag att jag ätit alldeles förmycket, fick ont i magen över att jag hade "frossat" men det gick över sen som tur var. Fortsatte sen med min engelskläxa som jag avskyr. Avslutade den snabbt med en dum tanke "jag gör det sen" för att jag ville duscha som jag ska göra nu.

Jag har även lite beslutsångest eftersom vi har skolfoto imorgon. Usch vad jobbigt det är. Jag blir aldrig, verkligen aldrig bra på skolfoto. Hela tanken av det gör mig nervös, veta att alla som går i skolan i Hässleholm ska kunna se dena hemska bild. Jag vill inte. Inte nog med det har vi det på eftermiddagen vilket betyder efter lunch, jag kommer säkert lyckas med att spilla just imorgon bara för det. Men är det skolfoto så är det. Måste välja kläder redan ikväll.

04:59

Bild och form lektionen idag skulle vara inställd, men igår precis innan jag skulle lägga mig fick jag reda på att den inte var det längre. Det var inte så jätte kul, även om det är en rolig lektion. Jag hade sagt till mamma som skulle köra mig till skolan att det inte gick för jag hade sovmorgon men fick bestämma med henne att jag kunde åka ändå.

När jag vaknade imorse var jag trött och hade ont i kroppen efter gårdagens träning, jag hoppas jag blir lite mer pigg innan jag börjar skolan i alla fall. Eftersom jag var så trött kände jag inte för att laga någon speciell frukost så jag fixade ihop en snabb tallrik A-fil med müssli och kiwi. Det var riktigt gott faktiskt.¨

vuxenpoäng

Jag tog bussen hem från skolan idag, det gör jag aldrig. Men jag insåg att jag vinner på det dom dagarna jag slutar halv och ska till gymmet eftersom den bussen stannar direkt utanför gymmet. När jag kom till gymmet insåg jag att jag att jag hade glömt mina skor hemma i skohyllan. Så det blev ett helkroppspass istället för en längre runda på bandet. Det var sjukt jobbigt speciellt för rumpa, ben och mage som jag tränade igår. Jag brukar få svårt att få träningsverk men jag hade det i magen efter igår, det är en härlig känsla! Jag brukar bara bli lite skör och utmattad i kroppen. 

Idag har jag även gjort lite saker som jag väldigt ovandligt för att vara mig. Jag har fyllt i mitt andra lönepapper i hela mitt liv, jag känner sig lite vuxen. Jag har också klippt mitt första bankkort eftersom jag fick ett nytt hemskickat innan idag. Känns bra för det behövdes, det gamla var jätte slitet och trasigt. Innan jag gjorde det gjorde jag lite läxa, jag har gjort klart de jobbigaste läxorna denna veckan och det är riktigt skönt. Resten av läxorna jag har tycker jag är hyfsat roliga, biologi och matte.

Nu ska jag borsta mina tänder och värma en värmekudde för min mage som fortfarande känns svullen och så. Godnatt.

Ännu en

Jag har shoppat extremt mycket i sommar om man jämför med hur mycket jag brukar shoppa. Jag har hittat riktigt mycket jag vill ha men ändå har jag mycket som jag saknar. För någon vecka sen fick jag en liten kärlek till skor igen och jag har hittat en sak till på min vill ha lista. Det är ett par tiamo skor för 599 kr. Men saken är den att om jag ska köpa dom får jag föra det nu, snart blir det för kallt eftersom det är öppna skor.

Todays

Sitter just nu och njuter av en riktigt härlig smoothie gjord på banan, mango och hallon. Sen en liiten troppe mjölk. Frukosten idag är inte så stor eftersom att jag har n lektion på femti minuter och sen lunch vilket gör att jag inte tycker det är så lönt att äta på morgonen.

Idag har jag även satt på mig lite bekvämare och mysigare kläder för jag hittade inget riktigt fint att ha på mig idag.

Söndag och sallad

Jag fryser, skakar och har ont i kroppen. Så har det varit hela dagen. Efter varje måltid så har jag fått ont i magen och mått lite illa. Hela magen känns uppsvullen. Familjen beställde pizza ikväll, jag och mamma beställde vars en sallad. Jag tänkte att det skulle vara bra efter träningen, den var god men jag hade ingen aptit och nu efteråt gör det bara ont.

Jag vet inte vad det är med mig, men det är i alla fall ingen bra dag. Nu ska jag ta en tablett för min mage och sen ska jag lägga mig och läsa i en bok jag hoppas är bra. Det är trots allt en engelska bok, som vi har i läxa. 

Dessa dagar

Dessa dagar då pressen ligger över en, stressen kryper långsamt igenom kroppen. De dagar då man har läxor man måste göra, även om man vill eller inte. Idag är en sån dag.
Igår kändes det okej men idag är det lite jobbigare. Träna och göra läxor stod på listan idag, jag har tränat nu gäller det att jag sätter mig med läxan också. Hatar engelska, men det måste göras, det vet jag.

Idag är en jätte konstig dag, hela jag känns konstig, tänker alldeles förmycket, min kropp känns annorlunda, jag trivs inte med mig själv idag. Kroppen ser annorlunda ut varje dag men idag känns den stor och klumpig, när jag kollade mig i speglen imorse kände jag inte igen den. Det är inte bra. Jag har dagar då jag faller, ser allting negativt och idag är jag så. Det är dagar som dessa då jag inte ska lämnas ensam för då kommer mitt övertänkande fram.
Men jag ska koncentrera mig på att blicka fram och jobba med läxan jag fått, låta tiden gå och lägga mig tidigt för en riktigt lång, bra natt. För imorgon ska vara en bra dag, en dag som börjar med sovmorgon.

Rummet.

Jag har varit på kalas, där jag somnade i soffan efter hur lite jag sov i natt. Men har kommit hem till mamma nu.

När jag kom ner i mitt rum hemma hos mamma fanns en ny klädställning på golvet, så jag fick ett ryck och möblerade om mammas rum också. Nu har jag inte köpt massa nya saker som jag gjorde hemma hos pappa men det ska jag och mamma göra nästa helg verkar det som, mysigt. Jag stod och tänkte på hur mitt rum kunde bli bra men jag tror jag fick till det lite mer som jag vill ha det, vi flyttade hit i Oktober och mirr rum är inte klar ännu. Några eluttag behöver sånna vita saker över sig, lister saknas och vi har inte varit och handlat för att få det mysigt utan det ser lite tråkigt ut. Men jag är nöjd hitintills i alla fall. Jag glömde ta före bilder tyvärr så du får tyvärr bara se resultatet.

Min säng är inte så fin just nu, jag måste köpa nya lakan och ett säng skydd precis som jag har hos pappa, den ser så tråkig ut annars. Sen hyllorna med snappleburkarna ser väldigt tråkiga ut eftersom att det har blivit en provisorisk lösning eftersom jag inte har hunnit få upp bilder och tavlor som jag kan sätta i dom. Funderar på om jag kanske ska sätta ett ljus i någon av dom också. Sen tror jag att mattor ska bytas ut och istället för en fyrkantiga "bokhyllan" så ska jag köpa en steghylla. Det kommer bli jätte bra tror jag. 

När jag sen var klar med rummet la jag mig i sängen och jag somnade ännu en gång, oj vad jag är trött efter en lång natt och lite för lite sömn. Jag ska gå och äta nu, efter det ta en lång, varm och välbehövd dusch sen tror jag att en kompis kommer hit.

  Sen är det jätte många som har reagerat på att jag har en öppenspis på mitt rum. Ja det är jätte mysigt, speciellt på kvällen. Varför jag har det är för att jag bor i ett gammalt vardagsrum och därför är det också väldigt stort. Enda problemet är att det är väldigt svårt att möblera i. Man får inte något sammanhang i rummet utan det delas lite i två fast det är bätte nu efter denna möbleringen.

Du kommer aldrig brinna så igen

Jag har alltså sett Oskar Linnros live! Jag älskar honom.

Igår var en bra kväll och ännu bättren artister. Panda da panada kunde ha gjort det sexigaste uppträdet jag sett. När han strulade med tjejen, oj säger jag bara. Vet två låtar av Mac Miller och ändå tyckte jag det var sjuk bra! Men Oskar, han slår allt! Fy vad han var bäst, när jag gick där ifrån mådde inte min hals bra. Jag var hes och men kunde säga att jag lät som en kille i tretton års ålderna fast tio gånger värre. Vid elva bestämde vi oss för att åka bssen hem istället för jag ville se klart hela Oskar uppträde bland annat.

Det var en lång dag igår, vaknade halv sex och somnade vid halv fem. Tjugotre timmar. Jag skulle stanna på skolan efter skolan för det var inte lönt för mig att åka hem så jag fixade mig efter skolan med Emma som också skulle ner till Malmöfestivalen. Det slutade med att vi delade en pizza för vi var hungriga. Det ända negativa med hela gårdagen är att jag inte vet vart min mobilladdare är och bussresan hem.

Bussresan hem som skulle börjat vid tio över två började vid halv tre. Vi stod kanske trettifem personer på en buss som där redan var fullt av folk. Vi fick sitta på golvet och uppr i knäna på folk för att alla skulle kunna hänga med hem. Efter en timmes bussresa får jag äntligen en sittplats och vid fyra så hoppar vi av bussen i vä. Jag Elin och Matilda. Sista gången jag kollade på klockan igår/imorse var klockan halv fem. Vi ställde klockan på halv elva för att Matilda skulle hem och nu sitter jag vid datan för att alldelles strax gå och göra en riktigt god frukost!

Ville också säga förlåt för att jag inte visade mig här igår men hittade inget riktigt bra tillfälle.

Vill ha

Jag behöver en ny väska till att kunna gå med varje dag, i skolan och utanför skolan. Den jag har idag håller på att gå isönder och den är så sjukt tråkig. Någon som vet vart det finns fina väskor?

Skulle vilja ha något i denna stilen och jag tycker att jag ser det över allt men när man väl kollar närmre så finns det ingen. Bland annat brukar det inte finnas axelband till och det måste jag ha när jag har den i skolan, det är jätte jobbigt annars. Eller är det något jätte ful brun färg på den. Så om någon vet var det finns, snälla hör av er!

Klädångest

Skolan idag resulterade även idag tre läxor med mig hem, en dag längre in i tvåan och lite jobbigare läxa redan. Har suttit en stund med matten men förstod inte riktigt den så känner att jag hellre frågar imorgon och förstår än sitter och gissar mig till. Jag har nu stått en timme med kläder för vad jag ska ha på mig imorgon, jag har jätte mycket ångest över det idag!

Efter skolan blev det träning, ett intensivt pass eftersom jag var på gymmet efter klockan fem och det var direkt efter skolan. Vet att jag kommer ha träningsvärk imorgon eftersom jag tränade lite armar och det gör jag aldrig annars, tycker inte det är snyggt när tjejer har stora/biffiga armar så det är därför.

Varför jag har ångest över vad jag ska ha på mig imorgon är för att jag ska till Malmö ännu en gång, jag ska dit och kolla på Panda da Panda, Mac Miller och Oskar Linnros. Såå underbart. Jag vet att det kommer vara MASSA folk och helt fullt vid stora scen så jag vill se okej ut. Så vi får väl se.

Just nu ligger jag i sängen och tänker lite, jag har nyss packat inför saker hem till mamma denna veckan. Jag ska sova hos pappa en natt extra med några kompisar eftersom det är lättare att ta sig hem till honom så pass sent på kvällen/natten. Kommer nog förklara mer om det imorgon. Nu ska jag gå och duscha.

P.s Halsbandet på bilden imorse kommer från accesoar kompaniet.