livetenligtmoa

Kategori: Allmänt

Tre saker

Tre bra saker om mig

- Jag är logisk. Jag har ett logiskt tänkande och har därför väldigt lätt för matte eftersom matte är väldigt logiskt. Kan vara en av anledningarna till att jag faktiskt tycker om matte också.

- Jag har ett bra lokalsinne, ibland kan det räcka att jag åker hem till en person en gång så kan jag hitta dit nästa gång, jag kan känna om man går år rätt eller fel håll nästan och har väldigt lätt för att känna igen mig.

- Jag planerar mycket och skriver ner saker. Jag lägger upp när jag ska träna, göra läxa eller göra något annat. Vilket gör att jag inte skjuter upp läxor och blir inte jätte stressad inför olika saker. Det gör även så att jag vet vad som ligger framför mig och glömmer väldigt sällan saker jag ska göra. 

Tre dåliga saker om mig

- Jag har många dåliga vanor som att jag kan inte ställa alarmet på till exempel 06.00 utan måste ställa den på 05.59 eller 06.01. Eller att jag aldrig kan ha ljudet på allra högsta volymen utan måste ha det på näst högsta för att jag tror att mobilen ska gå isönder eller något.

 - Jag verkligen hatar att inse att folk tycker om min kropp. När en person ger mig komplimanger kommer jag alltid med en bortförklaring eller ord som "du bara ljuger". Jag säger även att jag hatar min kropp dagligen även fast folk säger motsatsen.

- Jag får jätte lätt ångest. Om jag inte har tränat på två dagar får jag extrem ångest, åker till gymmet och tränar.. Mycket. Om jag skulle äta en kaka någon gång så får jag alltid tanken om att jag måste springa, träna, göra något för att bli av med den efter. Nu är det inte så att jag alltid går och tränar men jag får alltid tanken av att jag vill göra det.

dagens

kofta - H&m / Byxor - Bikbok / Baslinne - Ginatricot 

Enkel men ändå fin outfit, halsbandet kommer jag inte ihåg vart det kommer ifrån men jag lovar att jag ska kolla upp det till ikväll!

Första riktiga dagen i skolan är avklarad. Jag vet inte vad jag ska säga så jag delar in hela dagen i två grupper. Saker som jag älskar och saker som jag hatar.

- Hatar att gå upp tidigt på morgonen

- Älskar att se sin klass igen

- Hatar att vi fått skåp i källaren

- Älskar att vi inte ska ha nationelltprov i svenska

- Hatar att jag gick hem med TRE skolböcker till läxa imorgon

- Älskar att få tillbaka sin vardag

- Hatar skolmaten

- Älskar att vi inte har samma lärare i fysik

Ja och så vidare, jag både hatar skolan och älskar den. Jag ser inte skolan som ett måste utan jag gör det för att jag vill. Det finns ju dock vissa saker man kan hoppa över, som tillexempel skolmaten eller att behöva gå upp tidigt. Idag tog jag med mig hem tre skolböcker eftersom jag hade tre läxor. Två till imorgon och en till på fredag. Jag kände inte någon "jag orkar inte" känsla utan att börja jobba matten igen ser jag som en kul grej. Jag tycker om matte, matte är mitt ämne. När jag var liten kommer jag ihåg att jag bad min farmor att göra läxa till mig. Tillexempel matte läxa eller ett korsord. Jag tyckte det var kul redan då och jag tror helt ärligt att jag inte har något emot det ännu  sex eller sju år senare. Jag vet att skolan ger en mycket press och inte tala om stress. Men det har vi levt med hela vår skoltid,  har man inte lärt sig det? Om inte får man nog göra det, för jag tror att jag har gjort det. Det finns ämnen som man tycker om och ämnen man tycker mindre om så är det och det får man leva med. Vill man komma någonstans i livet ska man jobba för det, det ska jag i alla fall.

 Nu i eftermiddag/kväll har jag suttit med läxan som gick hyfsat snabbt. Efter det kom en kompis hit och vi kollade Pretty litte liars, det är rätt sjukt hur inne man kan vara i en serie. Jag sitter och skriker i vissa lägen, säger saker som "jag vet att det var hon/han/den/det" och andra sekunden sitter jag helspänd säger inte ett ord och går inte att nå. Ni som inte har sett sista avsnittet, OJ vad det händer grejer. Efter det kollade vi vidare på Idol, tror jag såg minst 4 stycken jag känner/vet vilka det är och det är lite roligt. Vissa var sjukt duktiga och andra gjorde mindre bra ifrån sig. Jag har även fixat mitt foto på skolkortet till skolan, kommer inte kunna stå ut med det i ett år. Hemsk bild. 

Nu ska jag fixa mig för natten och gå och lägga mig, annars orkar jag inte med en lång skoldag imorgon. Godnatt.

Block, pennor och långa dagar

Godmorgon. sitter i min säng och äter en lite annorlunda frukost. Två knäckemackor med keso och skinka. Smoothie gjord på mango, björnbär och banan även en liiten skvätt A-fil, tillsammans med allt detta en skivad kiwi. Jag älskar kiwi, jag tror jag äter två om dagen minst.

Jag har vågat på mig mina vita byxor idag så jag får se hur länge dom håller sig vita. Igår kväll letade jag fram pennor, nya block och allt det man behöver när skolan börjar, det ända jag saknar är en kalender som jag kan skriva upp alla saker i. Det ska jag köpa efter skolan idag.

Idag börjar de långa lektionerna, de långa dagarna och allt det som hör med. Plugg, förrvirrande, förståelse, kunskap men också en ny vardag. Som min rektor sa, en resa på 178 dagar och efter idag är det bara 176 kvar.  Jag vill säga att jag välkomnar tvåan med öppna armar men jag vet hur mycket tid detta kommer ta av mina dagar och ångrar mig efter en stund. Nu går min buss om 15 minuter och jag ska äta upp och borsta tänderna. Lycka till idag.

Idol

Första dagen i skolan bestod av information och lappar. Men även att gå till kansliet för att den som gjort schemat lyckats göra en krock på fredagar mellan två lektioner för bara mig och Emma, kul. Han berättade att det kommer nog sluta med att bara jag och Emma har en lektion med vår matte lärare för att det gäller bara denna terminen, en extra timme efter skolan är inte så kul. Men sen att ha "privat lektioner" i matte är rätt bra för det kan höja mina betyg, man får ju rätt mycket mer hjälp om man bara är två!

Efter skolan tränade jag, mycket och länge. Jag hade lite ångest för att jag inte tränade igår så fick ta igen det idag. Efter passet skakade mina ben men det är så det ska vara.

För en timme sen gjorde jag mig en varm kopp te i min fina mugg och myste ner mig i soffan till Idol, det är lite roligt hur folk kan göra bort sig! Det blir tidig sängdags ikväll då jag börjar tidigt imorgon, kvart över åtta med matte.

Tips

Till dig som använder fransböjare. Den fungerar ju så att man klämmer ihop fransarna genom två gummi stänger eller vad man kallar det, håller där i en halv minut eller något och sen släpper. Men jag har ett tips för att det ska hålla länge och bli ett bättre resultat. Det är att värma den innan du använder den, tillexempel med en fön och klämmer sen, dubbelkolla bara så att den inte är för varm så du bränner dig. Då blir det samma princip som en locktång/plattång. Jag inte inte någon plattar håret med en kall plattång, smart va?

Första dagen

Jag sitter i min renbäddade säng efter igår och njuter av en varm kopp te. Om tjugo minuter är jag påväg till skolan, jag är lite nervös. Se hur dom i klassen förändrats, se hur dom i klassen reagerar på hur jag förändrats och sen träffa dom nya som kommer. Vi ska tydligen få två elever till. Träffa dom nya lärarna, se nya klassrum och vara på annorlunda lektioner. Detta blir säkert bra.

Outfit och frukost.

Imorgon

Imorgon börjar skolan, imorogn börjar rutinerna, imorgon börjar träningen på allvar igen och imorgon börjar jag tvåan. Jag kan nästan inte fatta att jag ska börja tvåan, de senaste fem åren har gått jätte snabbt men såå mycket har hänt under den tiden. Både med mig, min vardag och andra nära mig. Om 11 månader fyller jag arton, är jag så stor redan?

Skolångesten kommer små smygandes upp genom magen och kryper upp i halsen, jag ska kämpa genom tvåan och nå de betyg min max kapacitet ligger på. Jag ska klara tvåan, trean också. Jag har inte svårt för skolan så det ska gå bra, men ändå ligger skolångesten redan i kroppen. Men när rutinerna har kommit igång och jag har börjat vänja mig vid att gå upp vid sex och lägga sig vid elva då kommer den försvinna, så är det alltid.

Det är alltså skola imorgon, mitt näst sista sommarlov tar slut inatt. Oj vad snabbt tiden går, hur hinner man med?

Bilder på min lunch innan idag, riktigt god. Afil, müssli med bananskivor och pumpafrön.

Nästan Färdig!

Åhh vad jag älskar mitt nya rum redan! Jag sitter bara och kollar på det och njuter, jag brukar alltid ha något jag stör mig på i mitt rum men allt jag fixat till idag är så perfekt! Det är ju lite små pyssel som att gardinerna är förlånga och sånt men det går så snabbt när man väl har börjat. Jag kan knappt vänta till väggen kommer upp och jag kan göra helt klart! Nu när jag ser hur det ser ut vet jag också vilka detaljer jag vill ha! Åhh så perfekt!

Ikea

Jag hade planerat hela min dag.. Trodde jag. Men när jag hade tagit på mina träningskläder så kom jag på att jag hade körlektion på körskolan! Så jag fick byta om, sminka och fixa mig och åka till körskolan. Lektionen gick väl hyfsat, det var första gången i en ny bil men det kändes ändå okej. Jag har inte hunnit träna och jag tror tyvärr inte jag kommer hinna göra det idag heller, det är om jag tar en lite längre löprunda hemma ikväll. Jag hade planerat att åka till gymmet.

Sen skulle jag klippa gräset också, det gick dessvärre. Gräset var blött och jag var hungrig, ingen bra kombination. Jag blev arg för den la av hela tiden för den inte "orkade" eller vad man kallar det. Men efter den dubbla tiden av vad det brukar ta så var gräset klippt.

NU äntligen ska jag börja fixa mitt rum. Sitter typ och hoppar av glädje för jag väntat så länge! Jag tog lite bilder på mitt rum innan men som jag sa så hinner jag inte göra klart det idag då jag ska hänga upp ett typ på en vägg och sätta fast liggande trä på två andra. Men här är i alla fall det jag köpte.

Allt är med förutom min spegel, den står tyvärr där nere.

Jag köpte en fårfäll som jag kommer ha framför min säng, så när jag vaknar på morgonen ska jag slippa känna det kalla obehagliga golvet utan mysa ner tårna mellan den mjuka pälsen. Nya gardiner blev det också då jag är trött på mina gamla. Sängkläder blev det också, jag har just nu en dille för vitt och ljusrosa och köpte därför ett vitt med ljusrosa blommor, passar jätte bra till min bricka som jag också köpte. Massa nya galjar köptes eftersom jag har shoppat så mycket i sommar räcker det inte med en klädstång utan jag behöver två och även mer galjar. De vita ställningarna är mina nya klädstänger. En dekorationskudde och en ny sänglampa följde också med hem. Sen blev det lite praktiska saker som en gumma matta för att mina mattor inte ska halka och nya gardinstång med nya knoppar och även en vajer som jag ska hänga upp tyget på väggen på. Jätte nöjd är jag. Nu saknas det bara fin pyssel, ny säng, ny taklampa, ny bokhylla och ett byte med pappas tv sen är mitt rum precis som jag tänkt mig. Oj vad jag är glad.

En tidig morgon

Många av mina närmsta vänner sitter nu i skolan, eller är på väg till skolan just nu. Jag valde själv att gå upp halv nio för att jag har mycket att göra idag. Det är imorgon allvaret börjar för mig igen, på ett sätt ska det bli skönt faktiskt. Att komma in i alla rutiner, att ha något att göra varje dag och att aldrig få den känslan över att man inte har något att göra.

Idag har jag planerat att träna, klippa gäset, efter det duscha och lite sånt. Senare sätta ihop mina saker från Ikea och pyssla lite med det, egentligen vill jag bara göra det för jag är jätte ivrig för det. Sen mor kvällen ska jag nog ut en runda men ändå lägga mig i tid så jag inte ser ut som någon som dragits upp ur marken.

Men nu ska jag sätta på mina tränings kläder och njuta av en god frukost på mitt nya älskade fat och sätta mina händer runt min varma nya kopp fylld med te.

Fredag, fest och foto

Pappa har varit och hämtat min kamera laddare och jag har nyss kommit hem från en kompis. Det första jag gjorde var att kolla ppå bilderna, välja ut vilka som skulle ut på bloggen och sen sitta och redigera lite. Jätte fina bilder, älskar er mina fina vänner.

Jag har precis satt på mig lite kläder, fick bli ett par sköna jeans och en tröja från gina. Idag ska jag till Ikea med min farmor, åh så mysigt. Jag har varit jätte sugen på detta jätte länge för oj vad mitt rum behövs fixas, jag är så himla trött på det! Jag har också pratat med pappa så jag ska byta säng till en bredare, skönt. Det är ändå rätt kul vad lite saker kan göra så mycket i ett rum! Tyvärr har jag inte hämtat batteriet  till kameran så om jag inte är för ivrig för att fixa mitt rum när jag kommer hem så hinner jag kanske ta en före/efter bild.

Igår var jag som sagt i Malmö på Malmöfestivalen, dom jag skulle dit med var redan i malmö så jag åkte själv ner dit. När jag väl kom ner dit fick jag inte tag på mina kompisar så jag gick själv i kanske fem minuter och sen helt plötsligt ser jag en av mina kompisar mitt bland alla dessa människor. Det var tur kan man säga! Vi strosade runder, kollade på lite i skaterampen och sen satte vi oss på stationen för vi skulle lämna en kompis. Vi såg sen Ansiktet, riktigt bra faktiskt. Där var inte jätte mycket ös men dom var duktiga. Vi skulle ta bussen vid lite över två och det gjorde vi, men när vi väl sätter oss vid busshållsplatsen så sitter Johanna där, en av mina närmsta vänner. Bussen var helt full och jag fick sätta mig själv, bakom Johanna och hennes kompis men det var trevligt. Det var allsång på bussen. Jag var sen hemma vid tjugo i fyra och somnade kvart över fyra. Det är kanske inte den bästa tiden nu innan skolan men man ska njuta enda in i slutet.

Nu ska jag ner och äta frukost. Ha det bra idag.

Tack

De senaste dagarna har jag fått sms, facebook meddelande och kommentarer både här och i verkligheten. Allt har handlat om hur fin kropp jag fått och hur bra jag verkar ha kämpat. Folk har skrivit och sagt att de ser upp till mig för att jag lyckas och andra har skrivit att jag har kämpat bra och uppmanar mig till att fortsätta eftersom det går så bra. Ni är bäst. Att få ett sånt sms eller en sån kommentar är något av det finaste. Jag blir så himla glad. Det kan göra hela min dag, dessutom får det mig att vilja kämpa ännu hårdare för det jag strävar efter.
Jag är en person som jätte lätt ser ner på mig själv men när jag får sånna sms eller liknande så får ni mig att uppskatta mig själv mer än vad jag har gjort. Jag var jätte osäker på att lägga ut bilden på mig för ett år sen för att visa skillnaden men jag kände att jag behövde visa att om man vill något så kommer det förr eller senare. Men nu när jag fått alla dessa positiva kommentarerna, oj vad jag är glad. Fy vad jag tycker om er. Tack.

fem sanningar om mig

 Jag är livrädd för spindlar. Jag bor i källaren hemma hos min mamma och har spindlar på mitt rum med jämna mellanrum, varje gång jag ser en spindel så skriker jag på någon i familjen så dom kan döda den.


- Jag tror jag har fotfobi. Jag hatar fötter mer än allt annat typ, både mina och andras. Tycker inte om att visa mina fötter och jag tycker inte om att gå utan strumpor. Jag sover till och med med strumpor. Bland det värsta som finns är när folk kommer med fötterna upp nära ansiktet


- Jag har stora krav på mig själv. Jag har alltid varit den som trycker ner mig själv på grund av mina höga krav på mig själv. När jag var mindre så kunde jag börja gråta floder för att jag inte klarade läxan där hemma. 


- Jag tänker alldeles för mycket. När jag är själv tänker jag för mycket, jag kan tro att ett "hej" på ett sms betyder så sjukt mycket. Jag kan börja gråta för att jag hör en låt och jag kan ligga i flera timmar och undra vad saker folk skrivit till mig betyder och vad allt menar.


- Jag saknar min tandställning ibland. Ni som haft tandställning må ni tycka jag är dum i huvudet. Men jag får vissa tillfällen där jag saknar känslan att ha det, jag tyckte jag passade så bra i det.