livetenligtmoa

Lycka

Kvällen igår var väldigt trevlig. Jag umgås med mitt gäng som alltid är med varandra och om någon av oss ska ha fest brukar det bara bli vi, men igår så kom det några andra så det va kul med lite nya människor. Jag tog med mig kameran och det blev några riktigt bra bilder igår, problemet är bara det att min kamera dog imorse när jag skulle ladda över bilderna och jag är så duktig och har glömt laddaren hemma hos min mamma. Pappa skulle nog hämta den i helgen och då kommer bilderna upp så fort som möjligt.

Jag och mina vänner hade mycket att prata om igår också, det var skönt att man träffade sitt lilla gäng igen då det var ett tag sen. Du vet den känslan när man knappt kan sluta prata för att det finns så mycket att prata om, så var det igår. Riktigt härligt. 

Jag och Elin vi cyklade hem vid lite över två och jag somnade väl vid lite över tre tror jag. Jag vaknade vid tolv och åt frukost. Pappa hade köpt bullar så jag kunde inte motstå och ta dom tillsammans med ett glas oboy. Kanske inte den bästa frukosten jag ätit men man får unna sig ibland. Nu står jag uppe på mitt rum hemma hos pappa, sjunger, skriker och dansar till bra musik samtidigt som jag hänger upp alla mina kläder på min klädstång och plockar undan lite. Ikväll blir det kanske Malmöfestivalen men det var inte säkert.

Jag pratade med min farmor innan idag också och det blev bestämt att jag och hon ska åka till Ikea för att köpa lite saker till mitt rum, jag vill byta ut alla mina saker då jag har tröttnat jätte mycket på dom och det är inte riktigt min stil längre. Ska bli jätte mysigt tycker jag. Om jag har fått min kamera laddare tänkte jag att jag kunde göra en före/efter bild. Jag kommer dock inte bli helt klar med mitt rum eftersom jag ska sätta liggande trä på två av mina väggar och lite sånt också. Men det blir inte förrens lite senare. 

Bilden är från i vintras men det är mina fina tjejer som jag alltid umgås med.

MIna vita byxor

Ett av dom bästa köpen på länge, älskar dom. Dom sitter jätte bra och är jätte sköna. Det jag gillar med dom är att dom är inte helt vita utan lite år det benvita hållet. Dessutom är dom jätte billiga, 300 kr på Cubus.

Outfit

Jag satt och kollade lite kläder precis och tänkte att jag kunde slänga ihop en outfit nu till sen sommaren när det börjar bli kallt om kvällarna.

Jacka - H&m / tröja - H&m / byxor - Cubus / Väska - H&m / skor - skopunkten

Serverat på guldfat

Hade ställt klockan på kvart över nio imorse för att jag skulle ut och springa en runda. Men jag bara drog ut på det, klockan tio låg jag fortfarande kvar i sängen. Så istället för att ta mig ut efter jag vaknat så bestämde jag mig för att ta mig ut efter frukosten och tar min hund med mig, hon tycker det är jätte kul. Tror det blir en rätt lång runda fast med lugnare tempo eftersom det gick så bra igår.

Nu sitter jag och njuter av en tallrik havregrynsgröt toppat med banan skivor och lite blåbär, jag brukar inte vara så jätteglad vid blåbär men detta va jätte gott.  Ikväll blir det lite fest hos en kompis men innan det ska jag nog rensa lite bilder på datan, komma ihåg gamla minnen och skratta till filmer man inte sett på några år. Kanske blir så att jag lägger upp någon gammal bild på mig för folk har börjat säga att de knappt känner igen mig, både kroppsmässigt och i utseendet. Kan det vara så stor skillnad?

Att se resultat

Jag stack till gymmet efter att jag ätit igår och jag måste erkänna att jag var inte jätte peppad på att träna. Men när jag sen kom dit blev jag det. Jag bestämde mig för att jag skulle springa på bandet eftersom jag hade linne på mig och det började bli kallt ute. Jag sprang 8 km på person bästa! Det kan vara bland de härligaste känslorna man kan ha! Att se resultat i sin träning, att kunna känna att man varit bra och känna sig stolt över vad man gjort.

Jag är stolt, till och med jag kan börja känna resultat i träningen nu. Att få fram ett resultat kan vara jobbigt och det kan vara lätt men när man väl lyckas, oj vad härligt. Jag ville säga att om man vill något så kommer man lyckas, oavsett hur långt tid det kommer ta. Jag vet vad jag vill, jag har mina mål med min träning och jag vet att jag kommer uppnå dom förr eller senare. Om du har ett mål med din träning kommer du med lyckas, det gäller bara att ha den inställningen till det. Jag har tränat sen oktober förra året, jag vill inte riktigt berätta vad jag har gått ner men jag vet att det går på rätt håll. Jag vet hur det är att inte känna resultat och att inte se resultat, det är jobbigt och ibland får man känslan av att man bara vill ge upp.  Men GÖR INTE DET, även fast du inte ser resultat så finns där resultat. Du kanske inte känner dig mindre, men byxorna du inte kunde knäppa för ett halvår sen kan du få på dig nu. Eller det blir kanske ingen skillnad på vågen, men du kan helt plötsligt flytta soffan utan att behöva ha hjälp av pappa. Eller som jag idag, för ett halv år sen sprang jag 8 km på lite över 6min/km när jag nu ligger på 5.27min/km det är nästan en hel minuts skillnad per kilometer.

Här är jag med ett års träning, jätte snabbt vill jag inte säga att det går, men framåt går det. För jag vet att om man vill något tillräckligt mycket så kommer man lyckas, både du och jag.


Goodnight

Ville bara säga att jag sitter med rysningar i hela kroppen när jag skriver detta. Lyssna. Godnatt.

Header?

Idag har varit en sån dag då jag har myst ner mig i soffan till en bra film och bara tuggat. Ångesten efter glassen till filmen finns där eftersom jag inte tränat sen i tisdags. Jag bestämde mig därför att jag ska ta mig till gymmet efter maten. Vet inte riktigt vad jag ska träna men blir förmodligen mage och ben. Jag antar att jag kommer springa en lite längre runda också, jag vet dock inte om jag ska göra det på bandet eller ute men det märker jag. Jag är rätt trött sen igår/inatt eftersom jag sov i en obekväm bil och sen blev det ju inte jätte många timmars sömn heller så vi får se hur mycket jag orkar.

Jag har även bollat lite om jag ska göra en header eller om jag bara ska låta mitt namn stå kvar där. Jag tycker det är jätte fint att ha en header men jag tröttnar så snabbt tyvärr.. Men jag gjorde en snabb innan. Vad tycker du?


Jag vill inte ha en header på mig själv, tycker aldrig jag blir bra på foto och kommer sluta med att jag tar bort den för att jag stör mig på något på mig själv på bilden. Jag menar, ju mer man ser den ju mer fel märker man ju och om jag då har en på mig själv och ser den varje dag, nej då får nog självförtroendet upp lite innan det.

Det där med skilda föräldrar

"Hur är det att ha skilda föräldrar?" Svaret på den frågan kan jag nog inte svara på själv.

Min mamma och min pappa skilde sig för ungefär 6 år sen tror jag det är och jag kommer ihåg när dom berättade att dom hade bestämt sig för detta som om det var igår. Vi satt vid frukost bordet och pratade, jag grät, min bror grät och mamma och pappa satt med gråten i halsgropen båda två. De förklarade att det var på grund av att de kände att de var med vänner än varandras partner att de ville skiljas och det handlade inte om att de var ovänner, för det var dom inte.

Det var min mamma som flyttade, pappa han bor kvar i samma hus. Mamma flyttade till en lägenhet mitt i stan, den tyckte jag jätte mycket om. Jag vet inte hur länge vi bodde där men mamma flyttade sen ihop med Patric, som hon fortfarande bor med.

Men hur det är att ha skilda föräldrar kan jag nog inte svara på. Ibland är det jätte skönt och ibland är det jätte jobbigt. Det kommer stunder då man tycker det är skönt för att man hinner sakna dom och när man väl träffas sin mamma/pappa igen uppskattar man det mer. Det kommer stunder då man tycker det är härligt för att man får inte en vardag som ser likadan ut alltid utan man lever på två ställen och på två olika sätt. Eller dom stunderna när man har åkt någonstanns och har svårt att komma hem så kan man sova hos den andra föräldern. Eller att man ofta får åka på dubbla resor för både mamma och pappa vill utomlands, såå härligt.

Men sen kommer det dom stunder då man tycker det är jobbigt för att man måste flytta sina saker emellan sina föräldrar hela tiden, dom stunderna när man inte vet var man har något viktigt och man har två hus att leta igenom. Eller dom stunderna då man tycker att jag lever bättre hos den andra men vill inte svika sina föräldrar genom att säga att jag bara vill bo på ett ställe. Kanske att jag som tjej vill hellre bo hos min mamma och någon som kille hellre bo hos sin pappa.

Jag har tur som har föräldrar som är vänner, dom pratar om det mesta och vi kan till och med fira tex nyår tillsammans. Det finns ju dom föräldrar som bråkar, inte kan prata med varandra eller kanske inte ens träffa varandra. Dom barnen som har sånna föräldrar, jag beudrar er. Jag vet att en skillmässa kan påverka mig, barnet till förälrarna negativt. Psykisk hälsa, ekonomi och betygen i skolan är väl sånt man hör mest. Men om man då har föräldrar som bråkar är risken mycket större att det ska hända och därför tycker jag att om man har föräldrar som bråkar så tycker jag att dom inte ska göra det öppet för sina barn, det gör det bara ännu värre...

Det enda jag varit rädd för är att göra mina föräldrar besvikna eller ledsna. Vissa veckor vill man sova en extra natt hos den ena eller den andra. Så är det och det brukar jämna ut sig. Men om jag någon gång skulle vela bo mer hos någon alltid. Vad händer då?. Det är det enda jag inte tycker om med att ha sklida föräldrar, jag var jätte rädd för att berätta för mina föräldrar att jag ville bo mer eller mindre hos dom. Det kände som att dom skulle tro att jag tycker mindre om den ena. Så jag fråga mamma en kväll nu i somras och hennes svar var ungefär såhär "Oavsett vart du bor, hur du bor eller när du bor var så kommer jag och pappa älska dig lika mycket. Om du väljer att bo mer hos mig kommer han inte tycka mindre om dig och samma sak om det skulle vara tvärt om jag lovar Moa". Det kändes jätte bra att höra det, så om någon där ute sitter i samma båt, inte vågar fråga om du kan bo mer eller mindre någonstans. Var inte rädd, dom kommer inte tro du tycker mindre om dom för det.

Idag kan jag inte se mamma och pappa tillsammans igen, jag kan inte se hur det är att bo i bara ett hus och jag kan inte se hur det skulle vara utan att flytta mina saker varje vecka. Jag kan känna att det är jätte jobbigt att flytta mina saker ibland (jag flytta de flesta av mina kläder) men ändå trivs jag jätte bra med att bo på två ställen. På något sätt håller jag mer städat på mina rum på grund av att jag flyttar så mycket. Det finns så mycket positivt och det finns så mycket negativt.

Tidig morgon

Tyvärr blev det inga bilder igår, jag tog med den men det blev knappt upp packad. Gårdagen började med att vi körde ut på A3  för att hitta ett ställe vi kunde kampa på, vi blev oense om vart vi skulle lägga oss ifall det skulle regna eller blåsa o.s.v. Men det slutade med att vi hittade en bra plats en bit in i skogen.  Vi parkerade bilarna och fixade alla grejer för natten innan det skulle börja bli mörkt och satte sedan igång grillen. Vi hade glömt korvarna så det enda som grillades var mina marsmallows. Hela kvällen satt vi och snackade undertiden jag åt massa godis och lite sånt. Vi lyssnade på musik från ena bilen gjorde vi också en liten stund men efter att vi tjejer skämt upp killarna fick man inte det längre. 

När det sen var mörkt skämde vi upp varandra lite, pratade om filmen "the blair witch project" som handlar just om att några undommar kampar ute i skogen. Sjuk obehaglig film måste jag säga. Det ena lädde till det andra och det slutade med att vi satt med två stycken ficklampor vid vars en bil. Vi gick sen och la oss, hälften skulle upp och jobba imorse så vaknade redan vid tjugo över sju. Vi körde sen hem vid halv nio tror jag.

Nu har jag landat hemma hos min pappa, ätit en annorlund frukost eftersom vi inte har något hemma dom veckorna pappa inte är hemma. Det blev mackor med tomat och gurka tillsammans med kiwi och grönt te. Brukar aldrig äta mackor annars men det var ändå rätt okej tycker jag. Jag har även kollat det nya avsnittet av "pretty little liars" och herregud vad det händer saker nu. Det är nästan så man inte vill ta upp mobilen och svara på ett sms för då missar man så mycket. För er (tjejer) som inte kollar på Pretty little liars, GÖR DET. Du kommer inte ångra att du började kolla.

Bland stockar och sten

Imorse vid åtta satt jag tyst i en sal jag suttit i en gång förut och väntade på att läraren skulle komma in. Två timmar senare vet jag ex antal saker mer om en bil och hur saker och ting går till i trafiken, även fast tankarna ligger lite och snurrar. Men det kan vara en bra början till att jag snart börjar skolan igen.

Innan jag tog bussen till stan åt jag en väldigt god med stressig frukost. Såhär såg den ut. Fil toppat med müssli, bananskivor och frysta hallon.

Jag har även hämtat ut mitt nya skolbusskort idag och testat mina nya ballerina skor, oj vad jag har skoskav nu.. Jag träffade även en kompis i stan, det slutade med att han var snäll och körde mig hem. Det blev även bestämt att jag ska tälta med 4 kompisar i skogen i natt, ska bli kul men även sjuukt läskigt. Jag kommer ta kameran med mig så bilder kommer det bli, men inga ikväll då jag inte kommer ta datorn med mig. Kanske blir ett mindre inlägg från mobilen senare ikväll.

Kläderna

Det blev en spontan tripp in till min "granne" ikväll. Vi bor egentligen en gata ifrån varandra egntligen men men. Vi kollade bara en film och pratade lite sen gick jag hemåt igen med mina nya ballerina i det kalla höstvädret.

Här är bilderna på kläderna jag köpte, jag köpte min favis kofta som kommer användas flitigt när det börjar bli lite kallare, jag hittade även en par vita jeans som jag suktat efter ett tag. Imorgon blir det upp redan vid klockan 6 för då ska jag till en teori lektion till det framtida körkortet, ska bli intressant. Men nu ska jag sova, natti.

Dagen i bilder

Hemkommen från en dag i Malmö. Jag och Moa hade bestämt att vi skulle till Emporia men efter en runda där tog vi tåget in till Malmö och fortsatte lite där. Fikade lite och pratade ut lite, ja ni vet sånt som är så skönt ibland.

Bilder på vad jag köpt kommer nog lite senare ikväll. Kram

Några favoriter

Olika dagar, olika tidpunkter men dessa är några av mina favoritr just nu. Kanske inte bland de nyaste låtarna men oj vad jag tycker om dom.

Malmö

Hade ställt klockan på kvart övet åtta, men jag vaknade själv vid lite i åtta. Gick upp fixade mig och satte på kläderna som jag bestämt att jag skulle ha igår kväll. Nu sitter jag och äter en frukost som jag hade kunnat hoppa över om jag hade fått. Bussen går om tjugofem minuter och jag ska hinna gå med min hund också. Men det lyckas jag nog med.

WANT

Imorgon bär det av till Malmö med en kompis, jag har egentligen inte planerat att shoppa bort alla mina pengar men jag har ändå lite saker jag ska titta på.

 Detta är några av sakerna, jag ska även kolla om jag hittar en grå klänning och om det finns några söta ballerinaskor! Den rosa koftan är ett måste för min del, testade den när jag var i Göteborg för någon helg sen och jag ångrar så mycket att jag inte köpte den, så jag måste hitta den!

Jag kommer ta med mig kameran men vi får se hur det blir med bilder. Ska strax mysa ner mig till en film tror jag. Natti.